maandag 4 augustus 2014

Maandelijks hetzelfde kleine stukje tuin gespot: augustus.


Het stukje tuin, dat al sinds januari wordt gevolgd, toont niet zó veel verschil met een maand geleden. De geranium linksboven staat niet meer royaal in bloei, hij was zogezegd "ingestort" en daarna afgeknipt, waarna hij er weer fris bij staat.
Er is al meer in de tuin uitgebloeid, het is een uitdaging om uitgebloeide planten te laten staan, de ene plant wordt mooier oud dan de andere...
Hieronder zien we het plekje van uit het perspectief van een muis: de uitgebloeide stengels van de papaver zijn nog zichtbaar. 

Euphorbia cyparissias (cypreswolfsmelk)
Het is wel heel duidelijk waarom de Euphorbia cyparissias cypreswolfsmelk heet, de stengeltjes doen aan een cypres denken.
Maar wat breiden ze zich uit! Ik zal binnenkort toch eens wat stengeltjes uittrekken op plekken, waar ik ze niet wil hebben.
Ik kan niet nalaten om het fototoestel iets naar rechts te bewegen, waar een mooi stukje tuin te zien is.


Opvallend zijn hierboven de royaal door bijen bezochte torentjes van de Veronicastrum virginicum 'Lavendelturm' . Deze plant is gedurende een aantal weken een echte zomertopper. Ze staan op het "terras" een verdieping lager. Nog een verdieping lager zie je de paarsrode bloeiwijzen van de kattenstaart. Links vooraan bovenaan op straathoogte wilde marjolein en het geel van het haast uitgebloeide Sint Janskruid.
Hoogzomer is het in de tuin, zonneminnende planten genieten van de vele zonnige en warme dagen. Waterminnende planten snakken geregeld naar een fikse bui.

9 opmerkingen:

 1. Het stukje tuin in de focus is dan misschien helemaal groen nu, maar ziet eer toch nog erg goed uit. En Veronicastrum is absoluut een droom van een plant, ik heb in de fruitberg dit jaar een tiental planten toegevoegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het uitbreiden van Euphorbia cyparissias is me genoegzaam bekend. Hij neemt zelfs genoegen met de voegen tussen klinkers en doet het daar dan ook nog eens prima. Maar het is en blijft een ware schoonheid, natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De bui heb je ondertussen wel gehad, denk ik? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die torentjes vind ik echt heel erg leuk om te zien :-)
  Ook de kleine stukjes geel en paars zijn leuk om te ontdekken.
  Je middelste foto vind ik echt een mooie heldere en scherpe foto.
  Ik hou wel van deze doorkijkjes (al lig ik dan kennelijk wel op de grond hihi....
  Heel fijn weekend.
  Hartelijke groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helma, voorheen lag ik met een halfgeknakt nekje op de grond... Sinds enige tijd heb ik een kantelbaar schermpje op mijn fototoestel: ideaal!

   Verwijderen
  2. Die kantelbare scherpmjes zijn inderdaad een enorme uitvinding :-)

   Verwijderen