woensdag 27 september 2017

Een fijne vakantie, maar helaas…


Helaas trad al gauw een variant van de Wet van Murphy in werking: als er iets fout gaat, gaat er een heleboel achter elkaar fout.

We hadden een zeer goede vakantie: een schitterend gelegen, heel mooi vakantiehuisje met uitzicht op het riviertje de Dinkel in Oost Twente, een verrassend mooie omgeving en gemiddeld aanvaardbaar weer.
Uitzicht huisje: 


Uitzicht zijkant huisje, met zo nu en dan:


Van het natuurschoon, dat we in de omgeving zagen, laat ik jullie in volgende blog nog meegenieten.

Na een paar dagen bleek mijn smartphone, die aldaar slechts één blokje verbinding maakte, géén verbinding meer te maken. Netwerkantenne stuk, vermoedde de man uit de telefoonwinkel.
Ach, niet erg, de Wifi deed het nog uitstekend en we hadden nog een oud reservenokia’tje met soms ook één blokje verbinding.

Na anderhalve week bleek dat het dierenpension, waar onze twee poezen verbleven, al dagenlang had geprobeerd ons te bereiken.
Onze Abessijn Simke was ziek geworden. Het pension kreeg te kampen met een lastig virus, een niesziektevariant. Ondanks hun terechte strenge eisen wat betreft de enting hiertegen, waren een aantal katten ziek geworden. De meesten genazen snel, maar Simke was erg ziek geworden, was geïsoleerd en had zelfs dwangvoeding nodig. De dierenarts werd regelmatig geraadpleegd en er dreigde zelfs even een opname.
Met één blokje telefoonverbinding, staande op het buitenterras, lukte het dagelijks verbinding te krijgen met het dierenpension.
Hij werd daar meer dan voortreffelijk verzorgd en we besloten de vakantie voort te zetten.
Tuzka, ons Blauw Rusje, bleef gelukkig gezond.

Thuisgekomen haalden we de poezen snel op. Simke was gelukkig weer zelf gaan eten en kwam met een voorraad medicijnen thuis. Hieronder Simke:


De buurvrouw vertelde ons, dat er tijdens de hevige storm mét slagregens tijdens onze laatste vakantieweek, lekkage was ontstaan in de serre. Ze had een emmer geplaatst.
O.k., loodgieter inschakelen.

In de keuken viel me het veranderde uitzicht op: er was een grote top uit de Metasequoia geslagen, wel een derde van de oorspronkelijke boom lag in de grote prunus en de coniferenhaag. Dit stuk boom ligt redelijk stabiel. Bellen met de hovenier: deze komt het afgebroken stuk binnenkort verwijderen.
Zie allereerste foto en het totaalbeeld hieronder (er staat nog een dunne, secundaire "toptak"):


Simke ging steeds minder niezen en proesten, maar het rechteroogje knapte niet op. We zijn daar de afgelopen week vier maal mee naar de dierenarts geweest. Er bleek een beschadiging van het hoornvlies te zijn. Waarschijnlijk een uithaal van een andere kat tijdens het pensionverblijf.
Samen met het virus van de niesziekte, dat ook de slijmvliezen van het oog plaagt, had Simke een dubbel probleem met het oogje.

Een poezenziekenboegje dus, met uitgebreide schema’s van medicijntoediening.
En dat viel niet mee bij zo’n temperamentvolle Abessijn. Met list en bedrog en zoete woordjes en slimme methoden wisten we alles in de poes te krijgen, zonder onze vertrouwensrelatie met hem onder druk te zetten.
Waarbij we onze eigen kalmte probeerden te bewaren.
Vooral het bedenken van een manier om vier maal per dag de oogdruppels toe te dienen, kostte me een aantal uren nachtrust.

De dierenarts hoopt dat het langzaam verbeterende oogje op de lange duur genezen zal.


14 opmerkingen:

 1. AiAiAi. Daar zouden wij ook stress van krijgen - slecht nieuws van het thuisfront tijdens vakantie, dan nog bemoeilijkt door slechte verbinding. Gelukkig gaat het al beter met jullie kat, maar ik vind het vreemd dat ze geraakt is aan haar oog door een andere kat. Het pension waar onze huisdieren naar toe gaan zet de beestjes apart.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit pension houdt de katten in verschillende groepen, elke groep heeft een "woonkamer" plus buitenserre. Wij brengen onze kattengeneraties er al 20 jaar tot volle tevredenheid.
   Dit is overmacht en écht wet van Murphy: wat in theorie mis kan gaan, gaat ooit eens mis :-((

   Verwijderen
 2. Wat een ellende en inderdaad alles gaat dan mis.
  Gr Jan(Wilde een Tuin)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het oogje maar helemaal herstelt, dan vergeten we de ellende snel.

   Verwijderen
 3. Oei, dat is natuurlijk nefast voor de feestvreugde. Tegen de natuur kun je helaas niet optornen.
  Ik hoop van harte dat Simke volledig herstelt. Mooie kat!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dan voel je je na de vakantie toch wat schuldig: wij moesten zonodig met vakantie. We hopen er nu maar het beste van.

   Verwijderen
 4. Oei oei dat is minder nieuws, hopelijk komt alles snel terug in orde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We doen wat we kunnen, we hopen dat het oogje beter wordt.

   Verwijderen
 5. Katten heb ik alleen van de buren, maar dat telefoon probleem heb ik ook. Dus ziet het er voor mijn telefoon niet best uit. Ik hoop dat je kat snel zal opknappen. 4 x naar de dierenarts is ook geen sinecure! Groetjes Hetty

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn smartphone wordt onder garantie gerepareerd.
   Bij sommige telefoons is het vervangen van de netwerkantenne een kleine ingreep, bij andere, zoals de mijne, moet het "moederbord" worden vervangen, wat dat dan ook mag zijn ;-)
   Wij hopen ook dat het poezenoogje zal genezen.

   Verwijderen
 6. Jeetje, bij het zien van de titel èn je eerste foto begon ik al nattigheid te voelen, maar met de ziekte van Simke erbij werd het allemaal wel erg triest. Jammer van die prachtige Metasequoia, gelukkig heeft dat verder geen schade of letsel veroorzaakt.
  Hopelijk komt het zowel met Simke als met de lekkage weer goed.
  Heel vervelend om dit allemaal over je te krijgen tijdens en vlak na de vakantie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We zijn inmiddels weer in ons gewone doen - op het 4 maal druppelen van Sim's oogje na.
   Boomtop afgevoerd, lekkage verholpen, telefoon in reparatie.
   Ja, Jan, soms komt er één en ander aan pech tegelijk.
   Gaat het met jou wat beter? Ik hoop het zo!

   Verwijderen
 7. Hoi Zem,
  om gelijk met de ellende te beginnen vind ik het nar voor jullie en ook voor Simke dat dit juist tijdens de welverdiende vakantie moest gebeuren. Gelukkig knapte Simke wel gauw weer op maar haar oogje dus niet. dat gaat nog een strijd worden om dat weer helemaal goed te krijgen maar het komt wel vaak weer goed (duurt alleen een hele tijd).
  Dan ook nog lekkage bij thuiskomst en een grote top uit een boom van de tuin. Pffff...... ik zou ook gelijk weer aan vakantie toe zijn zeg!!! Hopelijk kon de loodgieter zijn werk snel doen en is de lekkage weer voer en hebben jullie daarvan niet al teveel schade.

  En dan jullie vakantiehuisje. Wij komen al jaren in Twente en zelfs afgelopen week nog een paar dagen daar vertoeft en ja ook langs de Dinkel gewandeld :-)
  Hartelijke groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, je zou weer aan vakantie toe zijn...
   Als je huisdier ziek is, ben je zelf toch ook wat van de leg. Dingen als lekkage en gevallen boomtoppen deren me eigenlijk minder.
   Maar wat een toplocatie; dat Lutterzand. Ik ben er een blogje over aan het voorbereiden.
   Hartelijke groeten van Zem.

   Verwijderen