donderdag 9 mei 2013

Op het eerste gezicht: mei 2013.


Uit de "op het eerste gezicht" foto van begin mei blijkt wel waarom ik wat later ben met het plaatsen van de foto. Er was gezellig, klein (tuin)bezoek: de kleinkinderen. Er mocht zand worden versleept en daar werden allerlei tableau's mee samengesteld.

Maar het verschil met de vorige opname is groot, zoals al verwacht.Gelukkig weer overal groen, de roodbladige kers achteraan rechts bloeit bescheiden en het meest opvallend is de gele dotter in het centrum van de foto. De enthousiaste vogelgeluiden kan ik niet latenhoren: beloning voor een winter lang voeren? Een paartje zwartkop heeft zich zelfs gevestigd.


Om de vijver heen drie flinke pollen dotters, wat zijn dat toch een blikvangers. Ik heb even ingezoomd op een pol: schitterend. Het is hier in de tuin trouwens de tijd van de gele bloemen: dotter, paardenbloem, elfenbloem, de haast uitgebloeide hondstand, de kerria en de euphorbia.
Het wordt steeds meer feest in de tuin, de mooiste maand is begonnen.In "op het eerste gezicht" tonen een aantal (groen) bloggers aan het begin van de maand steeds eenzelfde stuk / of meer stukken van hun tuin.  Kijk voor meer tuinen hier.

16 opmerkingen:

 1. Ze zijn inderdaad prachtig, en ja geel is bij uitstek een lentekleur..
  De dotters tieren hier ook welig rond de vijver...en mij valt ook op dat de vogeltjes zo veel en uitbundig zingen...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De dotters zijn prachtig Zem. En wat heerlijk dat je kleinkinderen lekker kunnen spelen in de je tuin.
  Een fijne avond gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Ziet er inderdaad al een pak fris(groener) uit

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het is nu inderdaad prachtig in de tuin, ook hier doen de dotter en diverse andere bloemen en planten het goed qua kleur. Maar ook verderop is het een lust voor het oog, de weilanden zijn ook sprookjesachtig mooi met de combinatie van de felgele paardenbloemen in het frisgroene gras. Nu maar hopen dat de regen die zo nodig is voor tuin, natuur en landbouw met name in de nachtelijke uren valt. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is hier nog steeds veel te droog, Jan. Het zaaigoed komt nauwelijks op. Laat die nachtelijke regen maar komen.

   Verwijderen
 5. Heerlijk al die vogels die het blijkbaar erg naar hun zin hebben in de tuin. De dotter is schitterend en hoort er helemaal bij rond de vijver. Gezellig dat je de kleinkinderen ook had in de vakantie. Hier waren mijn jongetjes ook de afgelopen dagen. Druk maar leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtige foto van de Dotterbloem ... inderdaad nu de mooiste maand!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een leuk idee: een maandelijks kiekje van je tuin. Ik heb ze even terug gekeken: wat lijkt die sneeuw lang geleden! En idd, wat een verschil met een maand geleden!

  Ik zet elke maandag plaatjes op mijn blog van onze fruittuin en vind het heel leuk om zo bewust te kijken naar de natuur in je eigen tuin:) Wat bloggen allemaal oplevert:)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook mijn ervaring is dat het bloggen je kijken naar de natuur in de tuin en daarbuiten nog verscherpt.

   Verwijderen
 8. En heerlijk dat die kleinkinderen zo mogen spelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geel vind ik een prachtige kleur voor in de natuur. Ik geniet nu dan ook volop hier van de weilanden die helemaal geel staan van e paardenbloemen. ook de walkanten met bv dotters, lissen, koolzaad en boterbloemen.

  Het is duidelijk te zien dat je "klein" grut had want de poppetjes liggen nog lekker in het zand. Mooi toch dat ze daar zo zoet mee kunnen zijn :-)
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En die kleinkinderen moeten niet opruimen zo te zien ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De foto was van vóór het opruimen - ze kunnen dat sneller dan ik ;-) - maar het zand: dat heeft oma later zelf gedaan. Ik heb nog steeds iets met zand ( en grind en aarde enzo...)

   Verwijderen
 11. Prachtig speelhoekje is dat! En speelt Oma dan als de kinderen weg zijn zelf verder met de playmobil figuurtjes? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb wel de neiging ;-) Maar nu gaat oma het hoekje weer volgens haar eigen speelprincipes inrichten...

   Verwijderen
 12. Dank je wel voor je fijne reactie op mijn blog Zem.
  Ik vind je teks " mijn tuin is een chaotisch systeem " altijd zo leuk.
  Kennelijk zit er systeem in je chaos...heerlijk.
  Wij genieten enorm van onze abessijn. Wat een komiek is het en voor de Duvel niet bang.
  Eigenlijk zou iedereen een abessijn moeten hebben.

  BeantwoordenVerwijderen