maandag 3 juni 2013

Op het eerste gezicht: juni 2013.


Dit zal wel haast de mooiste "op het eerste gezicht" zijn van het hele tuinseizoen. Elke maand een foto van hetzelfde plekje. ( zie hier voor meer deelnemers).
De vorige keer was het terrasje een feestje voor de kleinkinderen, nu is het mijn eigen speelplaatsje weer. Een klein deel van mijn bonsai's is te pronk gezet, en - ik kan het niet laten - een soort minivijvertje is ingericht in de witte bak. Vandaar dat ik de camera nog maar even iets naar rechts heb laten gaan.


Maar we gaan natuurlijk ook even iets naar links met de camera, want daar staat de gewone rhododendron schitterend in bloei.


Iets meer naar rechts staat ook nog een tweede, kleinere.
Het is haast de mooiste tijd in de tuin. Na de lange, verlengde winter en het kille voorjaar is nu eindelijk het genieten weer aangebroken. En de weersvooruitzichten zijn ook lang niet slecht!

11 opmerkingen:

 1. Een heel mooi plekje Zem. En de bloemen van de Rhododendron zijn ook zo mooi. Een leuk idee om iedere maand het zelfde plekje in beeld te brengen en te zien hoe dit plekje veranderd gedurende het tuinseizoen. Het weer gaat gelukkig de goede kant op. Dat heeft iedereen wel verdiend denk ik.
  Fijne avond gewenst

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk om met dit weer buiten te kunnen scharrelen. De temperatuur blijft nog wat achter hier in het Noorden, maar we zullen niet mopperen!

   Verwijderen
 2. Alles is heerlijk fris groen en boordevol bloemen hier. Ik ben zelf niet zo'n Rhododendron fan, een paar jaar geleden nog een aantal uitgedaan, mar ieder zijn ding hé. Als ik inzoom op jullie foto valt het me op dat jullie graag met stenen stapelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze Rhodo's zijn een aantal tientallen jaren oud en stonden hier al toen we 17 jaar geleden hier kwamen. Ik ben steeds meer van ze gaan houden.
   Maar stenen: die grote in elkaar grijpende blokken zijn gebruikt om de hoogte verschillen in de tuin op te vangen.
   Maar verder: stenen kunnen we niet laten liggen, als we ze zien. Ze komen altijd wel van pas ;-)

   Verwijderen
 3. Ja, de mooiste tuintijd is nu dichtbij. Ik ben ook wel een potten- en stenen rommelaar, dat heb je nu eenmaal met hoogteverschillen, hebben wij ook. En er ligt naast het hek (staat niet zo netjes, maar daar maak ik geen foto's van, haha) een stapel van allerlei (bak)stenen, altijd makkelijk om achter de hand te hebben. Je maandfoto is mooi met de grote Rhododendron in bloei, ik hou wel van wat groenblijvers er tussen, is er in de winter ook nog iets te zien.
  Groeten, Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als bij ergens een thuisloze (bak)steen zien liggen, kunnen we niet nalaten hem mee te nemen. En die liggen hier natuurlijk ook ergens te wachten op een bestemming ;-)

   Verwijderen
 4. Dat stukje tuin komt duidelijk tot leven. mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is een prachtig hoekje, ik vind vooral die bonsai's daar erg mooi.
  Ook ons tuintje staat er momenteel prachtig fris en kleurrijk voor. En als het meezit kunnen we er de komende dagen ook echt van profiteren en genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, ik kan daar toch zo van genieten, ik zit dan links ( uit beeld) in dat hoekje. Wat zul jij ook gaan genieten van het mooie weer dat komen gaat,

   Verwijderen
 6. Een heel mooi hoekje is dit Zem :-)
  Heel mooi met die afwisselende stenen ertussen.
  ik hou daar erg van.
  Groetje, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een prachtige tuin! Heel uitnodigend :)

  BeantwoordenVerwijderen