dinsdag 8 oktober 2013

Twee jaar Spinrag: een nieuwe look.


Morgen bestaat Spinrag precies twee jaar. Tijd voor een nieuw uiterlijk.
Het schrijven over de tuin en de natuur verveelt mij nog steeds niet. Het wordt ook een prettige gewoonte. Als ik twee weken niet blog, ga ik het toch missen.
Daarbij hoort absoluut ook het contact met de medebloggers, het volgen van hun posts, het zelf reageren en het ontvangen van reacties. Het is leuk en leerzaam.
Bij de nieuwe look heb ik meer gekozen voor het visuele aspect. Ik wil proberen nog meer aandacht te besteden aan de kwaliteit van de foto's, zonder ook maar enige aanspraak te willen maken op de kwalificatie fotoblog. Het gaat me meer om wat de foto tot uitdrukking wil brengen: een bepaald gevoel, een stemming, een indruk, soms uiteraard ook illustratie en informatie.
Perfecte scherptediepte, contrast enz. dat gaat me veel te ver en daarvoor heb ik ook niet het type toestel.

Het visuele blijft dus belangrijk in het vervolg van deze blog. Daarnaast probeer ik mijn lezers deelgenoot te maken voor mijn passie voor de wilde natuur en voor de manier waarop de natuur zelf allerlei plantencombinaties beïnvloedt. Allereerst in mijn tuin en ook in de vrije natuur . Dat is meestal anders dan ik zelf in gedachten had, maar dat maakt het juist zo buitengewoon boeiend.

En nu ga ik in bovenstaande foto de trap op en toon het stukje tuin, waar het schitterende vedergras ( Stipa tenuissima) domineert. Ik heb daar al eens een loflied op geschreven.
22 opmerkingen:

 1. Je header is ronduit een plaatje!!!...geweldig mooie toepasselijke foto.
  Je nieuwe uiterlijk is een schot in de roos...

  En ik snap helemaal wat je bedoeld met je foto's, wat je wil doen qua fotografie, en dat is zooooo ontzettend moeilijk,ik hoop dat jehet voor elkaar kan krijgen om te fotograferen hoe je het 'ziet' dan ben je een fantastische fotograaf, want mij heeft de ervaring al geleerd, dat je vooral bij 'overzichtsfoto's bijna niet kan vastleggen hoe mooi je het ziet...en dat vind ik af en toe erg frustrerend....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, Marian. Ik blijf het gewoon proberen, al ga ik maar kleine stapjes vooruit. Het is leuk om mezelf een beetje uit te dagen.

   Verwijderen
 2. Inderdaad prachtige hoofdingsfoto! En knappe make-over!
  En een dikke proficiat met je blog's tweede verjaardag! Hiep-Hiep-HOERAAAH!!!
  - wat me er trouwens aan doet denken dat mijn eigen blog ook weer verjaart -
  ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel. En ja, jouw blog is deze maand ook jarig. Eveneens van harte gefeliciteerd!

   Verwijderen
 3. Ziet er professioneel uit Zem. En inderdaad, mooie kopfoto, past echt bij deze tijd van het jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Hanneke. Jij was twee jaar geleden de eerste, die bij mij reageerde, zag ik!

   Verwijderen
 4. prima geslaagd de nieuwe look. En nog vele jaren :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een goede beslissing om de foto's groter weer te geven. Ik veranderde mijn blog een tijd geleden ook in die zin en dat is toch stukken beter.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst twijfelde ik wel over de grotere foto's. De onvolkomenheden komen ook beter uit, immers.
   Groter is niet altijd beter. Een beetje spelen met het formaat kan altijd.
   Jouw nieuwe look bevalt me ook zeer.

   Verwijderen
 6. Om te beginnen gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Je gaat het derde jaar in met een prachtige nieuwe header en ook de rest van de lay-out ziet er prima uit zo. En wat de inhoud betreft: je maakt er voor mijn gevoel steeds een mooi informatief en leerzaam beeldverhaal van

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Jan. En zo blijven we steeds maar weer leuk bezig met het geblog.

   Verwijderen
 7. Mooie nieuwe look! Hiphiphip...santé!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. O wat heb je een schitterende foto voor je header gemaakt, echt spinrag, geweldig! Heb ook even je loflied op de Stipa tenuissima gelezen, zo mooi dit vedergras, maar helaas niet geschikt voor mijn natte veengrond. Er zijn niet zo veel siergrassen die het hier goed doen. Ik vind dit grote formaat foto's ook veel mooier uitkomen op de blog, zo zien we je wilde natuur nog beter. Ik hou van het wilde, weelderige. Zelf heb ik ook een wildernisje, niet omdat ik dat zo graag wil, nee ik kan gewoon niet anders, want ik ben niet anders. Op je commentaar op mijn blog dat het heel veel werk moet zijn, kan ik dit wel beamen. Vooral de planten die de kas in moeten en er weer uit. Elk najaar zeg ik dat ik er mee stop of ga minderen, maar tot nu toe begin ik elk voorjaar weer vrolijk opnieuw met zaaien, stekken en verpotten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat je het kunt waarderen, Janneke! We hebben allebei een zwak voor het wilde en weelderige. Het is waar, je tuiniert, zoals je bent. Het zou bij mij ook niet anders kunnen.
   Je weet, dat ik ook op een turfpakket tuinier. Maar er is ook een hoger gelegen zonnig en zanderig gedeelte bij het terras. En daar zet ik dan planten, zoals de Stipa neer.

   Verwijderen
 9. Een erg geslaagde nieuwe look. Dat de foto's een pak duidelijker worden weergegeven, is een echt pluspunt.
  En uiteraard proficiat met je tweede verjaardag! Waar was dat feestje ook alweer? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je tweejarige blog! Ik hou wel van grote foto's!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat ziet er erg goed uit, deze nieuwe blog. Een gelukkige verjaardag ook. En Stipa is inderdaad erg mooi - doet het hier ook erg goed maar staat er nog lang niet zo mooi bij als in jouw tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hele mooie nieuwe look Zem en ik vind het gelijk een stuk prettiger kijken :-)
  Het belangrijkste aan bloggen is dat je het doet op de manier die jij wilt. Jij bepaalt ook wat je laat zien en war je eth voer wilt hebben.
  Ik krijg ook wel commentaar dat er iets niet goed is in de belichting en weet ik wat meer en dan denk ik wel eens Ja en!!! Ik vind ze wel mooi en daar gaat het om hihi...... Je gras komt heel mooi uit zo. Leuk trouwens dat trapje zo in beeld :-)
  hartelijke groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zem zo mooi geworden je blog. Je Header is geweldig wat een plaatje.
  Fijn weekend gewenst.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een dikke proficiat, het is hier altijd fijn komen, ik geniet van je sfeer. Met je header heb je die mooi samengevat! Doe zo verder!

  BeantwoordenVerwijderen