vrijdag 2 maart 2012

Op het eerste gezicht 3: maart.


In "Op het eerste gezicht" tonen een aantal groenbloggers iedere maand vanuit éénzelfde gezichtspunt een deel van hun tuin. Leuk om de verschillen te zien in de loop van de seizoenen. Vorige maand hadden we een ijzige, lichtbesneeuwde tuin. Als je vergelijkt met januari valt op dat de tuin er veel groener uitzag.
Na de twee weken strenge vorst is veel verdord, hoe moet het ooit de groene weelde van de zomer worden? Als het dan ook zoals de laatste dagen mistig en grijs is, is de aanblik toch triest.
Het enige dat opvalt zijn bloeiende sneeuwklokjes rechtsonder op de tweede foto, de meesten staan buiten het bereik van de opname of zijn hier nauwelijks te zien. Maar deze sneeuwklokjes en geleidelijk op steeds meer plaatsen verschijnende krokussen vormen nu wel de vreugde van de tuinier :-)
Op de tweede foto zie je dat ik al begonnen ben de oude stengels weg te knippen. Zo geleidelijk aan komt de hele tuin aan de beurt. Met de heggenschaar worden alle stengels van boven naar beneden in kleine stukjes geknipt. Dit blijft dan ter plaatse liggen en vormt een strooisellaag op de grond die geleidelijk zal vergaan.
Ik verheug me nu al op de komende weken, waarin steeds meer uit de grond gaat spruiten en we struiken en bomen weer uit de knop zien komen.

5 opmerkingen:

 1. Mooie tuin heb je, en een mooi blog!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. http://annetanne.be2 maart 2012 om 19:51

  Ja, dat had ik in januari niet verwacht, dat de foto's van maart minder groen zouden zijn...
  Ik begin binnenkort ook hier en daar wat dorre stengels weg te halen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Aha daar ook sneeuwklokjes en kro-kusjes! Een plezier voor het oog!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Alles heeft een tik gehad tijdens de winterprik, het valt echt op. En net zoals jij verheug ik me op het uitlopen van de planten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het grote opkuisen komt er aan! ... maar wij wachten hier nog een beetje met stengels opruimen. Snoei wordt wel al aangevat!

  BeantwoordenVerwijderen