donderdag 12 juli 2012

Nat en kil.

                                                         koffiekleurige Heuchera

                                                             wit kaasjeskruid
       
                                                               vrouwenmantel

Omdat het maar al te vaak nat is in onze contreien: een stel natte foto's.
Het echte stabiele zomerweer wil maar niet komen, ook als je veertien dagen vooruit kijkt in de lange termijnverwachting.

Goed, dan maar nat en koel. Dat betekent héél veel blad, hoog opschietende stengels, overwoekerd rakende paden en vijvers.
Het betekent ook: minder zin om in de nattigheid te wieden, bij te snoeien en te reguleren. Maar ook minder noodzaak om de potplanten dagelijks te begieten.
Minder lekker zitten in de tuin om wat in het groen te staren. Wanneer was het, dat ik 's avonds bij het invallen van de schemering de vleermuizen langs zag scheren? Dat was een jaar geleden.

Zomer: máák er nog wat van! Augustus en september: het kan nog.
Intussen blijven we tóch – nat of niet nat – in de tuin rondlopen om te kijken wat voor moois er te zien is.

16 opmerkingen:

 1. Inderdaad ... en we blijven hopen!
  Groet,
  Angelika

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je beschrijft het perfect zoals ik het ook zie en voel... Inclusief die vleermuis...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie weet, komen er tóch nog van die mooie avonden.

   Verwijderen
 3. Voor ons zou een zonnetje heerlijk zijn maar ik moet ook eerlijk zeggen dat mijn tuin er jaren niet zo mooi bij heeft gestaan als nu. Er is hier ook maar een avond geweest dat de kleine vleermuizen langs ons hoofd scheerden. Maar het was wel een feestje. Ik vindt dit altijd zulke mooie momenten Zem.
  Een fijne avond en toch prachtige foto's met die druppels.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De tuin is inderdaad groener dan ooit, al zien die verregende bloemen er zo triest uit. Maar Marijke, mooie avonden zullen er vast nog komen!

   Verwijderen
 4. Nat en kouder weer geeft wel een mooie groene tuin en de regendruppels leveren heel mooie foto's op. Ik hoop dat onze zomer nog moet komen en dat we dan nog kunnen genieten van onze tuin, en misschien ook nog wel een vleermuisje :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De temperatuur wordt volgende week weer wat hoger en we moeten maar genieten van elk mooie moment.

   Verwijderen
 5. Niet alles groet beter met dit weer. De druivelaars doen het hier niet zo goed. En de frambozen hebben zo weinig smaal. Maar sommige planten houden inderdaad van deze kille en natte zomer. Geef me toch maar wat meer zon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn druif, op de zuidkant van het huis tegen de muur, heeft veel gezond blad, maar wat minder kleine druiventrosjes in wording. Maar mijn olijfjes in pot vertikken het nieuw blad aan te maken. Die subtropische planten vinden dit maar niks.

   Verwijderen
 6. En dat niet alleen, het betekent ook heel veel slakken. Met lede ogen zie ik elke dag hoe ze toch weer een weggetje gevonden hebben naar mijn dahlia's, en hoe ze slakkenkorrels inmiddels als een niet-schadelijke tractatie beschouwen. En verder woekert het onkruid zoals je zegt.
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die slakken vieren hier ook feest. Ik zie dikke exemplaren, zoals ik ze nog nooit heb gezien. Hartelijke groet, Zem.

   Verwijderen
 7. En het gras groeit zo hard!!!!!
  Hopelijk kan ik vanmiddag een tijdje maaien.
  PS Er wandelen ook regelmatig padjes bij ons naar binnen....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die kleine padjes, die vind ik altijd zo vertederend. De grote zie ik ook graag, al is er nog nooit een prins uitgesprongen ;-)

   Verwijderen
 8. Ik zag deze week zowaar twee vleermuizen het luchtruim onveilig maken. Even gloorde de hoop op beter weer. Even maar.
  Weinig vlinders, kwakkelende bloei, veel slakken en een gigantische druivelaar die twijfelt of hij nu wel of niet zal beschimmelen. Yep, van de zomer is nog geen sprake, helaas.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi zijn je druppels Zem, vanmorgen heb ik er ook nog weer een aantal gefotografeerd. Was nu wat stiller qua wind, maar ik zie nu toch liever eens een paar dagen de zon hoor.

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen