dinsdag 3 juli 2012

Op het eerste gezicht 7: juli.De diepere groen van het volgroeide gebladerte van de zomer is al duidelijk zichtbaar.
Ook de weelde van de zomer: de grootste groeispurt is achter de rug. Het bijhouden van al te overdadige groen op plaatsen, waar het je belemmeren gaat, kan langzamerhand in een rustiger tempo.
Er bloeit veel, vooral in de achtertuin op de eerste foto. Geraniumsoorten, een luchtige astilbe, alliums en helemaal rechts de reuzenscabiosa. Op de laatste kom ik nog terug in een volgende blog.
Onderaan in de zijtuin linksboven de geurende boerenjasmijn;  alweer over het hoogtepunt van de bloei heen, onderaan geraniums en in het midden de tegenvallende bloei van de moerasspirea (Filipendula rubra); de meeste bloemen knikken in de knop en verdrogen. Dit jaar dus maar een paar van die mooie roze poederkwasten.
Kijk voor meer tuinen, die elke maand een overzichtsfoto geven, bij AnneTannes Tuin.

8 opmerkingen:

 1. Ooh gelukkig zou ik bijna zeggen, hier doet de moerasspirea het dit jaar ook niet, eb er net nog naar staan kijken, 3 zielige stelen staan er...
  Maar goed, er is meer dit jaar wat het niet doet als anders, en er zijn andere die het weer beter doen dan anders...da's de natuur zullen we maar zeggen.
  Wat we wel veeeeeeel meer hebben dan anders, zijn kleine rupsjes, de salomonszegel wordt voor het eerst sinds jaren weer helemaal opgevreten, en ook de rozen, zitten tjokvol rupsjes dit jaar, en de vogeltjes hoeven ze bijna niet meer, want de jonkies zijn uitgevlogen...dan maar uitschudden h♪?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens mij houdt de moesrasspirea van nattigheid en zon. Die nattigheid zit wel goed dit jaar. De zon?
   Die rupsjes, tja, elk jaar weer een andere verrassing.

   Verwijderen
 2. Ziet er lekker wild uit. Mooi. Over die reuzenscabiosa heb ik gisteren al één en ander gelezen, mooie plant

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat staat daar inderdaad mooi vol! De boerenjasmijn is hier al helemaal uitgebloeid.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je ziet maar weer, hoeveel een paar honderd kilometer verschil maken.

   Verwijderen
 4. Ja heel langzaam zie je de natuur al weer richting herfst gaan. Al heb ik gelukkig een echte herfsttuin met veel planten die pas laat gaan bloeien en daar tot aan de eerste vorst mee doorgaan. Afgelopen weken was het eigenlijk rozentijd, maar dat was niet veel van het jaar, ik hoop maar op een uitbundige tweede bloei!
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jammer van de rozen. Maar herfst, Albertine, ondanks mooie najaarsbloeiers, tóch nog maar even niet. Eerst nog de hoogzomer! Maar ik zie ook al geel blad zo hier en daar.

   Verwijderen
 5. Ziet er mooi wild uit, kikkers zullen er zeker van houden :)

  BeantwoordenVerwijderen