donderdag 2 augustus 2012

Op het eerste gezicht 8: augustus.De beste tuinfoto's maak je in de vroege ochtend of in de vroege avond omdat je dan geen problemen krijgt met het opvallend zonlicht. Voor de foto's van 1 augustus heb ik me daar niet aan gehouden. Ik voelde de noodzaak van zonnige foto's na alle regen en kille dagen.
De parasol staat uit in de achtertuin op de bovenste foto, de astilbes geven het paarsblauwe accent linksonder, de vele torentjes van de Veronicastrum virginicum 'Lavendelturm' rechts in het midden blijven staan in weer en wind - ik vind deze plant in een grotere groep altijd weer prachtig. Achterin de tuin rechts wordt de metershoge laurierkers overwoekerd door de wilde Clematis vitalba, deze clematis kan werkelijk met gemak een huis overwoekeren...

In de zijtuin aan de noordkant in het midden de kattenstaart. De dit jaar niét geknotte tamme kastanje blijkt nu zoveel schaduw te geven, dat de bloei van een aantal planten achterblijft. Volgend voorjaar tóch maar weer knotten.

Het is nu het hoogtepunt van de zomer. Diep groen blad en soms zelfs al enige verwelking. Maar zeker een maand hopen we nog te kunnen genieten van zon, warme dagen, het zoemen van de insecten en de geuren en kleuren van hoogzomer. De vogels houden zich nu betrekkelijk stil, de bijen zijn zeer actief en ik hoop langzamerhand meer vlinders te zien.

6 opmerkingen:

 1. Dev eerste afgevallen blaadjes lagen hier al op de gazon, de herfst komt zo stilletjes aan toch dichterbij, maar als het zonnetje schijnt is het genieten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over een maand kunnen we er niet meer omheen, nu koester ik me nog even in de illusie van de eeuwige zomer ;-)

   Verwijderen
 2. jouw tuin in zomertooi! Prachtig!
  Wat die overwoekerende bosrank betreft: in de natuur doet ie dat ook, aan bosranden en zo. Men heeft zelfs een aparte naam voor dergelijke vegetaties: sluiergemeenschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank je, Biodiverse. Sluiergemeenschappen; wat een mooie naam. Dan hou ik van sluiergemeenschappen, die van alles aan het oog kunnen onttrekken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ah dan hou ik ook van sluiergemeenschappen, prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En ik ook! De tuin ziet er zo mooi weelderig uit!

  BeantwoordenVerwijderen