dinsdag 15 januari 2013

Helder winterweer, zon en blauwe lucht.


Licht, zon, blauwe lucht, prikkelende kou... Zo'n drie dagen hebben we er van kunnen genieten. Wat geeft dit een energie na al die zonloze, donkere weken. We hebben gewoon licht nodig, zoals veel levende wezens. Wellicht ook warmte, maar bij gebrek daaraan in het winterseizoen, kiezen we dan maar voor zonlicht!  
(Hierboven een frambozentakje en hieronder klimop in de boom.)


De kou moet ons natuurlijk niet de adem gaan benemen, en de sneeuw van vandaag lijkt het beetje, dat hier al een aantal dagen ligt, niet te gaan aanvullen
Maar, sorry voor diegenen, die zich bij vorst volledig in hun verwarmde schulp terugtrekken en dromen van tropische stranden: mijn echtgenoot is zo iemand en reken maar niet dat hij – in Friesland – in de verste verte ook maar aan schaatsen denkt... 
(Hieronder de bamboe.)


Zelf geniet ik van helder en zonnig winterweer.
Een rondje door de zonnige tuin van gisteren levert al gauw een paar opnames op, waar het licht doorheen speelt.

14 opmerkingen:

 1. Heerlijk beschreven!
  Ik kan daar ook zo van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoor hierbij in mijn hoofd meteen dit...

  http://www.youtube.com/watch?v=GUKRBeG-sGQ

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zeg altijd : de mooiste dagen van het jaar zijn wanneer het snoeihard vriest en het zonnetje schijnt. De lucht lijkt de rest van het jaar nooit zo blauw

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig zeg met die blauwe luchten! Hier geen blauwe lucht gezien, maar wie weet morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Zem,

  helaas hadden wij hier in West-Friesland weinig tot geen sneeuw :-( Ik moest dan ook wel werken maar ik had graag een berg sneeuw gezien.

  Hier kan ik in ieder geval van de foto's genieten. :-) Je eerste foto vind ik heel erg mooi!

  groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. O heerlijk die koude, zonnige dagen! Wij krijgen morgen de zon als het goed is, vandaag was het grijs en is er behoorlijk wat sneeuw gevallen. Je hebt het licht mooi gevangen op de foto's met die prachtige blauwe lucht.
  Gr., Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mij kan de winter op deze manier bij wijze van spreken niet lang genoeg duren. Eindelijk weer naar buiten om beweging en frisse lucht te krijgen. Zelfs op een bewolkte dag als vandaag was het nog lichter dan in die duistere decemberdagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij hebben hier ook kunnen genieten van een dik pak sneeuw. Na school met de slee nog een tourke gedaan over ons erf en de iglo is halfweg. Met het zonnetje erbij is het genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het zonnetje en die blauwe lucht doen echt deugd. Ik ga nu dagelijks zo een half uurtje in de tuin rondstruinen en op wandel met de varkens (anders komen ze hun hok niet uit) en dat geeft echt energie.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zalig - die winterse vriesdagen - gewoonweg genieten is dat.
  Zeker als je na een lange wandeling thuis ne warme choco kunt nuttigen, bij de stoof.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gisteren heb ik nog een stevige sneeuwwandeling gemaakt. Ik kwam als herboren terug thuis. Geen centje pijn, overigens, want dit weer ligt me wel. Somber weer: dáár word ik droef ten moede van.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Het is even doorzetten als je achter je pc'tje bij de verwarming zit, maar als je eenmaal buiten bent is het genieten! Zeker zoals de afgelopen dagen met een heerlijk zonnetje erbij.
  groetjes Albertine

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuke foto's; vandaag is de lucht een pak minder blauw (maar toch prachtig). Ik vind het altijd gek met sneeuw: dan lijkt -10°C altijd warmen dan de +2°C als het regent...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Staalblauwe luchten, zon en sneeuw...kan ik alleen maar beamen dat het een hemelse combinatie is!
  Vandaag iets grijzer en sneeuwvlokjes uit de lucht!

  BeantwoordenVerwijderen