dinsdag 22 januari 2013

Sneeuw doezelt en sneeuw tekent...

judaspenning
Op sneeuw kunnen 's winters niet altijd rekenen, hoewel we de laatste winters wat dat betreft niet mogen klagen.
Hoewel sneeuw hinderlijk is en op vele manieren lastig vind ik het nog steeds één van de meest spannende en opwindende weersituaties. Als kind hoopte ik er altijd op dat we zouden insneeuwen en dat je daardoor niet naar school hoefde. Ouder geworden vind ik dat eigenlijk nog steeds zo, hoewel ik niet meer naar school hoef, en zelfs niet - optimale vrijheid ;-) - naar kantoor of werk.
Het is, denk ik, het gevoel dat de natuurlijke elementen in wezen tóch nog de baas zijn over ons, ook in onze verstedelijkte samenleving. En het ultieme is dan de intensieve, uren durende sneeuwjacht met felle oostenwind, die het hele leven lam legt. Het weer van de zwaarste Elfstedentocht ooit op 18 januari 1963.

Maar in werkelijkheid zijn deze, de samenleving ontwrichtende, weersomstandigheden natuurlijk helemaal niet zo leuk. Dus ga ik naar buiten en kijk ik naar de meer lieflijke kanten van de sneeuw, die alle rommelige plaatsen in de tuin verdoezelt met dat mooie verse laagje en onvermoed mooie, soms haast grafische beelden oplevert.


larix-bonsai
jonge den
takkenwal

15 opmerkingen:

 1. Schitterende sneeuw close-ups. Ik geniet ook van de sneeuw. Als het niet sneeuwt en vriest verlang ik naar het voorjaar, maar als het dan toch eenmaal zo is, dan haal ik er uit wat er uit te halen is. De winter van 1963 heb ik ook hele fijne herinneringen aan in mijn schooltijd. Ons dorp zat dichtgesneeuwd, toch gingen we naar school onze fiets over de bergen sneeuw slepend en natuurlijk elke avond schaatsen.
  Gr., Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jawadde! Nu raken de Spinrag-foto's stillekesaan verwant aan abstracte kunst! Die jonge den is prachtig! Maar hoeft die bonsai geen winterbescherming?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed gezien, Biodiverse ;-)
   Dié bonsai's, die in dit klimaat van nature buiten horen, graaf ik vóór de winter tot en met hun potjes in in een grote "zandbak". Het gaat op die manier eigenlijk altijd goed.

   Verwijderen
 3. 't Zijn mooie foto's Zem. Ik heb gisterenavond nog iets gelezen over de stedentocht van '63... minder dan 1% van de deelnemers die aankwam. Moet een echte beproeving geweest zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De oude Friezen hebben het er nog altijd over en een week geleden was er een reünie van die bejaarde veteranen.

   Verwijderen
 4. Mooie foto's en ook een mooie titel...
  Ik vind ook vooral die jonge den leuk als foto...net een egeltje..
  Ik kan me niets meer herinneren van 63 ...alleen weet ik dat mijn vader toen zijn rijbewijs gehaald heeft...was een makkie
  Want er kon maar stapvoets gereden worden door al de sneeuw...en sowieso toen nog niet zo druk en door die strenge winter al helemaal niet...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah, dat kleine dennetje <3

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt een fijn oog voor detail; deze foto's zijn ronduit super.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De sneeuw levert ware pareltjes, ik hou daar ook zo van!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zem ik ga helemaal met je mee. Sneeuw heeft voor mij altijd iets sprookjes achtig. Beeldschone opnames heb je gemaakt. Zondag weer 6+ kun je je het voorstellen? ik niet.
  Hartelijke groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtige foto's Zem. Verstillend mooi. Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great post. Nice atmosphere on your blog. I like it here. ;]
  Feel free to visit my blog. New images.
  If you like my picture like me on the fan page: https://www.facebook.com/pages/In-another-light/413836138693856
  I will be extremely grateful.

  Have a nice weekend. Yours. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie eigenzinnige serie, met fraaie details in de sneeuw.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Die zelfde gedachten van niet aar school hoeven met heel veel sneeuw heb ik vroeger ook wel gehad whahahahahaha.....
  Nu vind ik het jammer dat de sneeuw alweer weg is. Voor eht verkeer is het beter maar ik had graag wel even in deze witte massa willen banjeren. Zalig!

  BeantwoordenVerwijderen