maandag 7 januari 2013

Op het eerste gezicht. Januari 2013.


Daar moest ik toch wel even over nadenken, of ik dit jaar het project  “Op het eerste gezicht”  zou gaan vervolgen: het maandelijks fotograferen van één stukje tuin vanaf steeds hetzelfde standpunt. De mooie post van “de biodiverse tuin” over SLOW DOWN trok me over de streep. In deze post vind je meteen meer informatie over dit project van het vorige jaar, waar een aantal tuinbloggers aan meededen.

Wat is er relaxter dan maandelijks even stilstaan bij hetzelfde stuk van je tuin, waardoor je na een jaar een goed overzicht krijgt van de veranderingen, die daar door de seizoenen heen optreden. Het schept ook een zeker ritme in de blogonderwerpen, en ook dat geeft een zekere rust.

Ik heb nu gekozen voor een redelijk fotogenieke plek, die ik het eerst zie, als ik 's morgens door het raam van onze bijkeuken naar buiten kijk. En de favoriete plek om in de zomer te zitten met een glaasje wijn – o, was die tijd er maar weer... De plek, waar ik geliefde bonsaiboompjes te pronk zet buiten de wintertijd.
De plek waar een aantal stenen van vulkanische oorsprong – tijdens vakanties verzameld – liggen, die op een spannende manier met mossen begroeid raken.
Een lievelingsplekje dus.

Voor de aandachtige beschouwer van het vorige jaar: op de foto, die steeds bovenaan staat zie je iets boven middenrechts het terrasje, vanwaar ik nu naar middenlinksachter fotografeer.

11 opmerkingen:

 1. Een heel leuk idee, een jaar lang fotograferen van 1 plek. Ga ik wellicht ook nog wel eens doen, maar tot nu toe weet ik nog zoveel te laten zien en vertellen dat ik daar eigenlijk al niet genoeg tijd voor heb. Met je nieuwe plek kan je vast alle kanten uit want een terrasje verandert nog wel eens. Lijkt me leuk. Heb ook je serie van vorig jaar nog eens doorgenomen en er van genoten. Het is altijd leuk in andermans tuin kijken.
  groeten, Janneke
  PS: ik had ook geen mobieltje om de vos te fotograferen, dat onding heb ik zelden bij me 's morgens. Wil niet altijd en overal bereikbaar zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Niet altijd bereikbaar zijn: heel begrijpelijk.
   Vanaf het moment, dat in onze kennissenkring in een paar jaar tijd drie mensen tijdens het hond uitlaten in het bos ten val kwamen en enkele uren zonder hulp daar lagen, denk ik anders over het bij je hebben van een mobiel. Maar van dat ding kan ook het geluid uit, dan hoor je de oproepen niet ;-)

   Verwijderen
 2. Iedereen doet ineens zo wild over dat op het eerste gezicht, alle redenen zijn natuurlijk goed om fotokes te laten zien van een groter stuk van de tuin, ik volg het!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je moet het natuurlijk alleen doen als je het zelf leuk vind. En uiteraard kan je ook minder "dwangmatig" geregeld een stukje van je tuin laten zien.

   Verwijderen
 3. Wat een mooi plekje Zem, nu ook al erg groen. Leuk om te zien hoe dat straks nóg groener gaat worden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het wordt niet eens véél groener, wel kleuriger...

   Verwijderen
 4. Fijn dat je doorzet, met een nieuwe plek. Ik ben natuurlijk ook benieuwd naar foto's, later in het seizoen van de bonsaï én het glaasje wijn

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben alvast benieuwd naar de evolutie van dit stuk van je tuin.
  Zelf hou ik het dit jaar op diverse shots van mijn tuin doorheen de seizoenen. Geen echte 'Op het eerste gezicht' dus, maar veeleer een totaalbelichting.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daar heb ik vorig jaar van genoten, verheug me nu al op je foto's!

   Verwijderen