zondag 4 mei 2014

Maandelijks hetzelfde kleine stukje tuin gespot: mei.


Vergeleken met begin april is het kleine stukje tuin, dat dit jaar maandelijks getoond wordt, flink groen geworden. Het vrolijke geel is de cipreswolfsmelk (Euphorbia cyparissias) , dat langdurig bloeien zal. Ik las dat het zelfs een beschermde plant is, als hij in het wild voorkomt. Maar nette tuineigenaars hebben er een hekel aan, want hij kan met zijn ondergrondse wortelstokken flink door je tuin heen lopen. Hoewel, hij wil enigszins vochtige, iets voedselrijke zandgrond. Tja, deze plek is de droogste in onze tuin en zeker niet voedselrijk...  Maar ik vind deze plant erg leuk door het wilde karakter en als hij zich écht te veel gaat permitteren, ga ik hem een beetje plagen, door de bovengrondse delen op de ongewenste plek steeds te verwijderen.
De geranium linksboven breidt zich eveneens flink uit.
Ook veelbelovend is de papaver, de grote knoppen zijn al zichtbaar in het centrum van de plant.


Ik laat ook deze keer niet na om het "muizenperspectief" te tonen, aan de rand van hetzelfde plekje.


Tot slot nog even een blik met de camera iets verder naar achteren. Daar vallen de schijnpapavers en het witte driekantig look (Allium triquetrum) op. 


Het feest is duidelijk begonnen, de weelde is terug in onze tuinen.

Ook een blik op kleine schaal vind je bij de medebloggers de Biodiverse en de Fruitberg.


9 opmerkingen:

 1. Op een maand tijd is daar al heel veel veranderd. Ziet er heel mooi uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat is absoluut flink vooruitgegaan in een maand tijd. Voor de muis is het nu een bos, in plaats van een weide twee maand geleden. Een mooi stukje tuin, Zem

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat weer een verschil met een maand geleden. Het ziet er prachtig uit met al het frisse groen en de kleurrijke voorjaarsbloeiers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van een groene evolutie gesproken!
  Euphorbia cyparissias staat hoog op mijn lijst van lievelingsplanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zem wat gaat het toch allemaal snel. En het is heerlijk genieten niet alleen van de bloemen maar ook van het mooie frisgroene nieuwe blad. Ik vind zelfs mijn beukenhaagje al een prachtige verschijning. Dank je wel voor je advies over het spuiten van de planten. Ik wilde dit jaar zo graag de natuur eens zijn gang laten gaan. Maar hoe lang ik het volhou weet ik niet. Gewoon nooit rozen in je tuin nemen of wilde soorten aanplanten die schijnen veel sterker te zijn.
  Heerlijke avond gewenst Zem.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dit plekje steeds boeiender worden! Hier staat er ook Cipreswolfsmelk - prachtig plantje! En als ie wat woekert is ie snel teruggedrongen - dus geen probleem :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hele vrolijke kleurtjes Zem en daar hou ik wel van.
  Van hele lange wortelstokken niet hihi.... maar ja, ik heb niet zo'n hele grote tuin.
  Die knop van de papaver vind ik prachtig om te zien. Mooie knop trouwens dus daar zal een hele mooie bloem uitkomen. Alles is heel snel groen geworden en dat valt ook echt op. Heel leuk en informatief blog weer.
  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. heerlijk! en de kleur van de schijnpapaver staat zooo mooi bij de wolfsmelk!

  BeantwoordenVerwijderen